• Той

5 фентъзи двойки

Актуализирано: апр 17

За деня на влюбените съм решил да ви представя 5 фентъзи двойки, които обичам. Рядко любовта е основен сюжетен елемент в този тип книги, което помага да бъде оценен още повече, когато е написан качествено. Може би за догодина ще направя списък за най-лошите двойки, като абсолютен фаворит са ми Квоте и Дена (Името на вятъра). Но до тогава ето ги и тези, които са буквално създадени един за друг. Няма определен ред. Внимание - ще има спойлери.


Локи и Сабета - Джентълмените копелета


Локи развива чувства към Сабета още от първата им среща, като деца под Хълма на сенките. След кратка раздяла се срещат отново с дома на Переландро, като и двамата са част от Джентълмените копелета. Чувствата на Локи така и не изчезнаха, въпреки предположението на Окови, че с времето ще се променят и ще наподобяват любов към сестра. Сабета е наясно с чувствата на Локи (Както и всички останали Копелета), но прави всичко възможно да държи емоционална бариера помежду им. По време на играта с Монкрейн, Локи (принуден от Джийн) провежда разговор със Сабета, на покрива на хана на Глориано и най-накрая признава любовта си. Сабета доста по-колебливо, също признава за чувствата си. В малка тайна стая в хана правят секс за първи път.Вин и Елънд - Мъглороден


По време на благородническите балове на Валет Ренокс, Вин се влюбва в Елънд Венчър, благородник и наследник на най-силния дом. Келсайър естествено не одобрява тези чувства, но въпреки това тя ги преследва. Елънд също развива чувства към Вин и не позволява на нищо и никой да го държи настрана от нея. В края на втората книга се женят.

Елънд и Вин

Двамата са страхотен екип на всички фронтове. Помагат си за взаимно израстване и са движени от любовта си един към друг. До самия финал решенията и постъпките им са диктувани от какво смятат, че е най-добро за другия. Заедно и умират. Хванати за ръце. Но в “Тайната история” научаваме, че дори тривиални неща, като смърт и други измерения не може да ги раздели.


Адолин и Шалан - Летописите

Първоначално Адолин е привлечен от външността на Шалан, която е много различна от тази на алетските жени. Тя знае за уредения годеж, докато той не. В началото Адолин е все още флиртаджия и се закача с други жени, но след провеждането на един интересен разговор и по-конкретно дебилния въпрос на Шалан “Какво става ако трябва да акаш, докато си в Магическа броня?” с който успява да го спечели, флиртуването спира.

Адолин и Шалан

Адолин има силни чувства към Шалан, въпреки че на моменти изпитва несигурност във връзката им, особено след като открива, че е Сияйна.


С прогреса на Сияйни слова чувствата им се задълбочават. Но след един инцидент в пропаст, чувствата на Шалан стават неясни и сякаш леко се пренасочват към Каладин.

Отношенията им отново тръгват в правилната посока в Уритиру, след убийството на Садеас.


Излизат по срещи и Адолин я учи на техника с меч. В края на "Заклеващия" се женят. Той е перфектната котва, от която Шалан се нуждае за да не изгуби себе си, а тя е мотиватор за Адолин, който го кара да продължава да израства.

Фейра и Рисанд - Двор от Рози и бодли


Отношенията им не започват добре. В началото връзката им е опасна, с нотки на омраза, разбиране и привличане. Ако трябва да съм честен и двамата се използват, като кошчета за емоционален отпадък.

Фейра и Рисанд

От втората книга, когато Рис спасява Фейра от пролетния двор отношенията им поемат по по-добър път. Рисанд е изградена личност, но Фейра е все още младо и доста глупаво момиче. С неговите напътствия и тези на приятелите им успява да израсне и да достигне ниво на зрялост, което позволява зараждането на истинска любов в отношенията им.


С всяка следващата книга връзката им става все по-силна и истинска, а двамата стават по-добри хора. Моля те Маас, не го съсипвай.


Цитра и Роуан - Дъгата на Косата


Цитра и Роуан се срещат за първи път, когато им е съобщено, че са избрани да станат послушници на косач Фарадей. И двамата приемат и се местят да живеят в къщата на Фарадей, където се обучават. Въпреки, че са съперници Роуан е привлечен от Цитра. Двамата започват да развиват чувства, които кулминират в целувка.


След насилствената им раздяла се срещат отново при потъването на Ендура, където правят секс, преди и двамата да изпаднат в състояние на смърт заради хипотермия. При съживяването им отново са разделени и се събират чак в кулминацията на трилогията.


Цитра и Роуан

Решават заедно да се качат на ракета и да напуснат земята, но Цитра изпада в състояние на временна смърт, след като я удря парче летящ метален предмет. Тя е запазена с останалите “мъртви колонисти” и след малко повече от 100 години е съживена на нова планета и най-накрая могат да бъдат заедно.

Харесвам Роуан и Цитра, като двойка. Тя на моменти сякаш залиташе в други посоки, но беше повече от ясно, че трябва да бъдат заедно и ми се иска някой ден Шустърман да пусне може би поредица от къси разкази за различните планети и какво се случва след края на “Звън”.

За днес толкова. Приятен празник на всички влюбени четящи. Утре можете отново да ни посетите за ревю на “Душата на императора” от Брандън Сандерсън.

Чудех се дали да не направя лека почивка и да изместя Ера 2 на Мъглороден ако ви е дошло твърде много вече от Сандерсън. Можете да споделите на нашата фейсбук страница.

605 преглеждания0 коментари

Последни публикации

Виж всички