• Той

Бурята - Нийл Шустърман

Актуализирано: апр 19

"Бурята" е втора част от поредицата "Дъгата на косата" на Нийл Шустърман.


Това е “Терминатор 2” за книжните продължения.

Втора част, която надгражда и подобрява всичко представено в първата многократно.


Ако сте пропуснали ревюто ми на “Косачи” - можете да го прочетете тук.


Бурята - Нийл Шустърман

Ако първата част ви се е сторила бавна откъм екшън и темпо и това ви е подразнило, можете да сте спокойни. Всичко, което се градеше в “Косачи” тук се разгръща с пълна сила.

Задълбаваме повече в историята на Бурята и нейното значение, което е доста привлекателно четиво. Политическите интриги и игри загрубяват и поемат по мрачен път.


Роуан и Цитра опитват да намерят своето място в света на косачите. А като черешка на тортата се запознаваме и с нов основен персонаж на име Грейсън. Момче отгледано от Бурята, което ни запознава с един недостатъчно изследван все още аспект от вселената на Шустърман.

Бурята

Самата история се разказва от три гледни точки - Роан, Цитра и Грейсън и за допълнителна наслада в началото на всяка глава получаваме информация и директно от бурята. Тримата главни герои имат много различни и индивидуални истории, които са само парчета от цялата картина и често пътищата им са преплетени без да го осъзнават. Темпото в продължението е забързано и ни пренася от събитие в събитие с точното количество съспенс помежду им.

Най-добрата част от цялата книга е рисковете и скоците, които поема Шустърман с историята. Някои от събитията ще ги очаквате, други категорично ще ви изненадат.


Тези рискове му се отплащат. Емоцията е много по-силна, когато не можете в нито един момент да сте сигурно какво точно може да се случи до края на книгата.


Втора заслужена перфектна оценка от 5* за “Дъгата на Косата”. Ако все още не сте започнали поредицата - съвсем скоро ще можете да я притежавате в пълен комплект и няма да съжалявате.

Също така е и перфектен подарък за всичко от тийнейджър нагоре.


Харесайте нашата фейсбук страница и се абонирайте за бюлетина на Garjeta!

128 преглеждания0 коментари

Последни публикации

Виж всички