• Тя

Как да стигнем от летището до центъра на Банкок

Има три опции за придвижване от международното летище до центъра на Банкок. Е, център е доста широко понятие, когато говорим за град а 8 милиона души население. Под център аз имам предвид района в радиус от 40 мин пешеходна дистанция от основните забележителности. В оградения кръг се намират всички основни храмове и места свързани с тай културата. Нашият хотел се намираше в източната част на кръга. Има доста хотели и хостели в оградения район и ако престоя в Банкок е около три четири дни е най-удобно наистина да се търсят нощувки в близост до забележителностите.
По метода на проба- грешка избрахме най - удобния за нас начин да се придвижим до района на хотела ни.

1) Airport link"sky train", който тръгва от летището за гара Phaya Thai Station от етаж G (06:00-24:00). Билетът е 45 TBH на човек(около 4лв). От там може да се хване такси до хотела. Задължително се настоява таксиметровият шофьор да пусне брояча. Фалшивите таксита и алчните шофьори са разпространени навсякъде и Банкок не прави изключение. Тази опция с пазарлъка и евентуалните копърки моментално ни отблъсна.

2) такси от летището до града. Тази опция е най-скъпата. Заслужава си ако сте голяма група хора и си разделите сумата. На нас ни поискаха 750 TBH (55-60 лв). Пазаренето не е сред силните ни страни. А комуникацията на английски определено е слаба страна на местните. Така, че това се превръща в игра на търпение, която след 15 часа полет, определено не ни се играеше. На третия опит да обясня, че от хотела ни казаха, че таксито не струва повече от 400 TBH се отказах е, което ни доведе до последната опция.

3) Стар, очукан автобус. Expréss line 1. Ръждиво оранжево, но с климатик. Струва скромните 60 TBH. Оперира от 07:00 до 20:00. На ет 1, изход 8, точно зад редицата таксита. Има няколко спирки в Банкок. Ние слязохме на Khao San Road(отбелязан на картата с черен етикет), в непосредствен близост до кралския дворец и на пешеходна дистанция от хотела ни. Това се оказа най- приемливата опция за нас, не само защото ни спести пари, но и защото открихме една от най-емблематичните улици за нощен живот в града, съвсем случайно.

Банкок е огромен и динамичен град, но вътре в самото му сърце всичко е на пешеходна дистанция. От гледна точка на разстоянията не си заслужава да се ползва такси или тук-тук. Лично ние си спестихме пазарлъка и скитахме свободно по улиците. Разбира се много хора искат да се насладят на изживяването да бъдеш возен с тук тук по булевардите и са готови да си платят за това удоволствие.53 преглеждания0 коментари

Последни публикации

Виж всички

Замъкът Bannerman