• Тя

Силата на една снимка

Актуализирано: апр 18

Моето спасение от натоварените и еднообразни  дни е да разглеждам снимки на пейзажи в пинтерест.  В метрото. Докато пия джин на терасата.Понякога на бюрото в офиса.

Точно така открих снимката на една малка къщурка сгушена в гората на брега на една река . Нямаше локация, по която да се ориентирам,  Но в мига, в който я открих закопнях да я зърна със собствените си очи.   Снимката излъчваше спокойствие,безвремие, тишина. Навън беше студен януарски ден, но това нямаше значение, защото съзнанието ми рисуваше пролетни пейзажи. Представях си горските пътечки, които ще ме отведат до там. Умората отстъпи място на еуфория. 

Случайно или не , същата тази къщурка се появи и на фийда ми в Инстаграм няколко дни по-късно. Този път с локация. Парк Бохемска Швейцария. Чехия. Не само съществуваше, а и се намираше на два часа път със самолет от София.   

Час по-късно имах час и дата за заминаване.  

Времето се движи с различна скорост, когато си в очакване на нещо вълнуващо. Драматично забавя хода си, вдигайки стойността на очаквания момент. 

Беше топъл априлски ден . Седях и чаках автобуса за националния парк час по-рано. За всеки случай.  Нямаше много хора наоколо и това ме радваше.  

Пътеката пред която се озовах ме очарова още с първите няколко метра. Редуваха се мостчета над реката с пътеки между скалите. Бях сама. Погълната изцяло от красотата на природата. Изведнъж се вцепених на място. Бях там. 

Пред къщичката.

Открих я. 

Седнах на брега на реката, за да се насладя на безвремието. 


Харесайте нашата фейсбук страница и се абонирайте за бюлетина на Garjeta!

42 преглеждания0 коментари

Последни публикации

Виж всички