TBR Купчина 2021

Признавам си през 2020 та купувах доста повече отколкото четях.

Даже може би четях скандално малко. Това се дължи от части на факта, че годината беше страхота за геймърите и още повече за тези от нас, които все още играят World of WarCraft.


Но както и да е. Станала тя каквато стана и сега ще ви споделя само една малка част от закупените книги през изминалата година, които държа да прочета през тази.


Нещо очевидно:

Твърде много Сандерсън.


Предстоят ми общо 8 книги на Сандерсън.

По-интересното е, че половината са извън Козмера – нещо, което избягвах да правя до този момент. Смятах, че ще ми дойде в повече да инвестирам допълнително в този автор, след като вече съм отдал такава голяма част от свободното ми време на създадена от него вселена.


И все пак имайки на предвид, че едната поредица „Легион“ е от 3 книги с общ обем под 300 страници.. вероятно няма да ми отнеме повече от един следобед да я приключа.

Нещо българско:

Заветът – Валентина Игнатова


Книгата излезе съвсем наскоро и знам много малко за нея и още по-малко за авторката.


Старая се да давам шанс на поне едно българско произведение годишно.

С нея смятам да открия и 2021. Единственото, което знам, е че е фентъзи.

Ето анотацията и се надявам скоро да имам шанс да разкажа повече.

Макар и с огромно нежелание, Кирил се съгласява да прекара последната си лятна ваканция, като помага на баба си в къщата ѝ за гости в родопското село Бяла Гела. Връстниците му - амбициозният Николай и избухливите близнаци Александър и Максим, също се завръщат за началото на сезона. След години отсъствие към тях изненадващо се присъединява и приятелката им от детство Кристина, а с нея идват и проблемите.


Селото е превърнато в модерен туристически център и всеки има задължения, които ще вгорчат живота им през трите изпълнени с труд и скука месеци. Скоро обаче тийнейджърите разбират, че това лято няма да е като никое друго.


Появата на двама немски изследователи, които вярват в съществуването на древен магически култ, ще преобърне всичко. Учените въвличат младежите в търсенето на нещо, което се оказва много повече от легенда...


Нещо различно:

За писането – Стивън Кинг

Дзен в изкуството да пишеш – Рей Бредбъри


Очевидно писането ми доставя удоволствие и естествено бих желал да го подобря и да развивам умения в тази посока. Съответно реших, че трябва освен стандартните книги да вкарам и литература, която би ми помогнала в това отношение.

Спрял съм се на още няколко заглавия, но смятам е редно първо да приключа с това, с което разполагам.


Всичко останало:


Надявам се тази година най-накрая да ми остане време за два доста известни и пренебрегвани от мен фентъзи автора – Джо Абъркромби и Робин Хоб.

„Убиецът на Шута“ събира прах от цяла година, а „Гласът на острието“ и от повече.

Освен това ми се ще да продължа и с „Колелото на времето“, което хем ми беше интересно, хем доста ми се запъна.Смятам тези заглавия за напълно достатъчни на този етап. Имам още приблизително тридесет изчакващи да им дойде ред, но ако искам да си изпълня желанието и обещанието да пиша за повече нови заглавия – ще трябва да събират още известно време прахоляк.


Е за днес толкова от мен, а следващия път ще ви разкажа за по-интересните книги, които все пак успях да прочета през изминалата година.


Вие са какво смятате да започнете годината? Споделете на нашата фейсбук страница.

136 преглеждания0 коментари

Последни публикации

Виж всички